5 februari 2023

huhhh…QR-code?

Lelijk of….. eigenlijk best  wel grappig?

Read mijn QR code ff, huhhhhh!

Om het predicaat hippe oma te verdienen, en nog belangrijker, te behouden moet je wel op de hoogte blijven van allerlei nieuwigheidjes.

Nu ben ik geboren in het tijdperk dat het enige elektronische plezier in huis een oude Philips radio was, zo een met zo’n stoffen voorkant herinneren de oudere jongeren onder ons zich nog wel. Iets later kwam er een klein kofferpickupje bij, waarbij wij thuis helemaal  op los gingen bij “I feel fine” van de Beatles,  Dionne Warwick en Dusty Springfield yeahhh.
En WIJ waren de eerste in de straat met een auto een televisie en een telefoon, zo’n grote zwarte zware van bakeliet waarvan ik, als ik hem naar mijn oor bracht direct omtuimelde.  Aan een bandrecorder deden wij thuis  gelukkig niet, die bandspaghetti  ellende daar hield mijn vader niet van.
Een tijdje terug ging er op Facebook een foto rond van een cassettebandje en een 6 hoekig Bruynzeel potlood. Hele generaties weten niet meer wat de connectie tussen die twee is. Nou ik wel,  jaren heb ik met een eeltknobbel op mijn wijsvinger gelopen.

Nee het digitale tijdperk, helemaal top! Met de komst van de PC  moet de ‘bond tegen het vloeken’ minimaal de helft van zijn leden zijn verloren. Zeg nu eerlijk, wie heeft niet hele discussies gevoerd met zijn computer en meerdere malen gedreigd hem uit het raam van 5 hoog te flikkeren?

En toen….ontdekte ik de wereld van Apple.  Ja het zat blijkbaar in de genen, als een van de eerste had ik een Iphone en niet veel later een Ipad (officieel mijn derde hersenhelft). Nu was ik pas echt hip!

Tot een vriend me zei “ je moet ook echt een QR code hebben hoor! Huhhhh…
Gelukkig kon ik snel mijn derde hersenhelft raad vragen, nu…. QR staat voor quick response en werd ontwikkeld om iets heel snel te kunnen decoderen. Oorspronkelijk voor het identificeren van auto-onderdelen maar de laatste tijd kom je ze steeds vaker tegen in kranten, tijdschriften en visitekaartjes.

Gewoon een hele leuke nieuwe manier om reclame te maken en van alles duidelijk te maken.
Je kan heel gemakkelijk zelf een QR code maken via deze pagina van mijn blog, volg daar de instructies.
Via de app-store op je telefoon kun je gratis een QR reageer downloaden.

Maar  als je helemaal hip wilt zijn heb je natuurlijk een branded QR-code, zoals ik!

 

About Marjo

Marjo, bouwjaar ’56. (Prima jaar, vindt Kees. Kees is mijn man en maatje. Minnaar ook, maar daar hebben we het nog wel ’s over). Dochter, echtgenote, moeder, oma. Baasje van Bries (en soms van Kees, maar daar hebben we het nog wel ’s over … misschien). Schoonheidsspecialiste met eigen salon: Milo beauty & care. Regelnicht van tennisarm.nl. Vriendin, keukenprinses, fitnesser, stapper, flirter, dancer, blogger … “Mijn god Marjo, word je daar niet moe van?!” Jawel, bekaf zo nu en dan. Maar hé, je wint geen wedstrijd zonder te zweten. Moet ik als ‘vitale vijftiger’ (bwah) met een potje supradyn over de Veluwe gaan kuieren? Ja duhhu … Doe mij maar een borrel serotonine/adrenaline en ik haal eruit wat erin zit. Laten we het daar ’s over hebben! Over genieten, uitgaan, mode, seks, spanning, health & beauty, kinderen, kleinkinderen, lieve zaken, stoute zaken … Over het fantastische leven!