5 februari 2023

Durf jij zo op de keukentafel gepakt te worden?

 

Regelnicht van tennisarm.nl … Jahaaa… maar loop al wel weken met een tennisarm!

Maar je kent het vast wel. Was ooit met iemand met héél veel verstand van electriciteit. Hij bedacht dat het heel handig was om een stopcontact in het plafond te maken, (*lekker veilig voor de kinderen).  Stond dus altijd een laddertje bij ons in de huiskamer (zie*). Twee draadjes in het stopcontact werkte ook dus waarom zou je er een stekker aan maken (zie*).

Was ooit met iemand die héél lekker kon koken. Die vond echter zijn eigen brouwsels zo lekker dat hij zichzelf zó rijkelijk opschepte dat er voor mij wel erg weinig overbleef. Was wel heel erg lekker slank in die periode! Dat dan weer wel …

Toen ik toe was aan een nieuwe lover bedacht ik me dat deze gewoon hééél goed moest kunnen tuinieren. Mijn tuin was met 2 honden namelijk net de Drunese Duinen. Of, hij moest zoveel geld binnenbrengen dat ik met gemak een tuinman kon betalen. Is het beiden niet geworden.

Schilderij: Keukentafel Twan de Vos

Kees had geen groene vingers. Bracht ook geen volle schatkist mee. Heeft twee linker handen. Kan niet koken. Van  lampen niet  ophangen en andere mannendingen die hij niet kan heb ik al een keer melding gemaakt.

Dit alles maakt hij echter ruimschoots goed met wie hij is. The love of my life! Laat me zijn wie ik ben, geeft me ruimte, prijst me regelrecht de hemel in bij alles wat ik doe. We kunnen samen vreselijk lachen, genieten met volle teugen van elkaar en van het leven. Kortom Kees is voor de houwes!

Kees is in veel zaken echter wel keigoed.  Eén daarvan is (de rest kom ik nog wel ooit op terug)  dat hij meester is in het behandelen van mensen met een tennisarm en golfarm.

Maar daar heb je het weer. Ik loop er dus al weken mee rond. Hoe ik er aan kom… geen idee. Ik Tennis niet,  je weet wel totaal geen balgevoel (voor tennisballen dan). Misschien doordat ik toch weer gewoon de tuin doe, de lampjes ophang, zelf kook en die andere mannendingen doe?

Maakt verder  niet uit, maar behandeld wordt het niet. Tot ik het van de week welletjes vond. Met een handdoek en een fles olie deed ik iets wat ik nóóóit doe. Kees storen in zijn ochtendritueel. Wooow staat zo ongeveer 5 weken water en brood op. Kopje koffie, boterhammetje, krantje. Tussen 2  happen en 2 slokken, met een blik in de triple A-status problemen en andere crisis sores werd mijn tennisarm aan de keukentafel behandeld.

“En nu  trouw je oefeningen doen hè”  ahummm….”ja schat natuurlijk  en dank  je wel hè”

By The Way, Kees mag dan niet kunnen koken maar als hij aan de beurt is neemt hij me gewoon lekker mee uit eten.

“Keeeees, je bent aan de beurt vanavond…..”

HAPPY WEEKEEEEND ALLEMAAL!

About Marjo

Marjo, bouwjaar ’56. (Prima jaar, vindt Kees. Kees is mijn man en maatje. Minnaar ook, maar daar hebben we het nog wel ’s over). Dochter, echtgenote, moeder, oma. Baasje van Bries (en soms van Kees, maar daar hebben we het nog wel ’s over … misschien). Schoonheidsspecialiste met eigen salon: Milo beauty & care. Regelnicht van tennisarm.nl. Vriendin, keukenprinses, fitnesser, stapper, flirter, dancer, blogger … “Mijn god Marjo, word je daar niet moe van?!” Jawel, bekaf zo nu en dan. Maar hé, je wint geen wedstrijd zonder te zweten. Moet ik als ‘vitale vijftiger’ (bwah) met een potje supradyn over de Veluwe gaan kuieren? Ja duhhu … Doe mij maar een borrel serotonine/adrenaline en ik haal eruit wat erin zit. Laten we het daar ’s over hebben! Over genieten, uitgaan, mode, seks, spanning, health & beauty, kinderen, kleinkinderen, lieve zaken, stoute zaken … Over het fantastische leven!

Comments

  1. Je durft wel! Ik weet niet wat meer moed vereist Kees ‘s morgens aan de keukentafel storen of je tennsarm laten behandelen!