5 februari 2023

Godverdomme II

Pffff…de Storm is weer gaan liggen, godverdomme is passé, de fase is over and done…voorlopig dan!

Ik vrees voor zijn papa en mama dat op deze Terrible Two fase nog vele fasen volgen. Hoewel vrees, ik weet het zeker. Dit dan alles lekker dubbelop want Lotus volgt natuurlijk op de voet. Als ik die lekkere drukke draaitol in bedwang probeer te houden, tongetje stijf tussen d’r lipjes en recht op haar doel af nou….halelujaaa kameraden ga d’r maar aan staan.

Heerlijk, ik kan niet nalaten om dit met een vette glimlach om mijn mond te schrijven. ‘Ouwe schuld betaald’ zou mijn oma zaliger zeggen.

NEEEEE, Zelf Doen… Ik wil NIET: slapen, eten, aankleden, douchen, delen, naar school……. JA POEP..LAAT ME MET RUST.., JAHEE dat heb ík niet gedaan, JA DOE’K STRAKS…not,  gevolgd door nog veel meer schuttingtaal en ander ongewenst gedrag.

Wie heeft ooit gezegd dat opvoeden gemakkelijk is.

Zoals het een hippe oma betaamt ging ik zoeken en vergelijken waarin je kleinkind op dat van jezelf lijkt in dezen. En ja hoor MATCH…

Gravend in de krochten van mijn geheugen en het enkele fotoboek wat ik ooit produceerde (heb van mijn kleinkinderen in de eerste 2 jaar al meer foto’s gemaakt dan van de eerste 36 jaar van Niels;) vond ik wat ik zocht.

De appel valt niet ver van de boom, Storm is erfelijk belast!

Niels op 3-jarige leeftijd bij mij achter in de auto merkt een hele irritante medeweggebruiker op en roept ‘potverjandriedubbeltjes’ ‘Goh’, dacht ik nog, ‘hij heeft het begrepen’. Tot er een heel hard ‘wat een KLOOTZAK hè mam’ achteraan kwam.

Járen en heel veel lief en leed verder moest Niels, na zich op school verbaal lekker uitgeleefd te hebben, een opstel schrijven waarin hij 5 redenen moest geven waarom hij zo hard KUT had geroepen. Opvoedkundig misschien niet zo verantwoord maar pfduhhh, Kees en ik en ook zijn juf hebben wel heel hard gelachen om zijn uitleg en waren stiekem een beetje trots…

About Marjo

Marjo, bouwjaar ’56. (Prima jaar, vindt Kees. Kees is mijn man en maatje. Minnaar ook, maar daar hebben we het nog wel ’s over). Dochter, echtgenote, moeder, oma. Baasje van Bries (en soms van Kees, maar daar hebben we het nog wel ’s over … misschien). Schoonheidsspecialiste met eigen salon: Milo beauty & care. Regelnicht van tennisarm.nl. Vriendin, keukenprinses, fitnesser, stapper, flirter, dancer, blogger … “Mijn god Marjo, word je daar niet moe van?!” Jawel, bekaf zo nu en dan. Maar hé, je wint geen wedstrijd zonder te zweten. Moet ik als ‘vitale vijftiger’ (bwah) met een potje supradyn over de Veluwe gaan kuieren? Ja duhhu … Doe mij maar een borrel serotonine/adrenaline en ik haal eruit wat erin zit. Laten we het daar ’s over hebben! Over genieten, uitgaan, mode, seks, spanning, health & beauty, kinderen, kleinkinderen, lieve zaken, stoute zaken … Over het fantastische leven!

Comments

 1. Gittha says

  Hahaha,heel leuk hoor! Storm’s mama was altijd heeeeeeeel braaf vroeger (daar zeiden de leraren altijd van dat ze er wel een hele klas van vol wilden hebben). Maar ook zij was wel een heel actief kind dus daar zal Lotus dat gedreutel ook wel wat van hebben. Maar heel erg lief zijn ze allebei. <3

  • Jaaaa Gittha de liefste, leukste en mooiste zonder dollen, daar kan iedereen jaloers op zijn toch!

 2. Haha…..Weet nog goed dat dit voor bio was.
  Zelfde leraar vond het woord kakzooi trouwens ook niet echt gepast.
  Ik mijn op een pleerol geschreven opstel wel;)

  Allemaal genetisch bepaald dus……..!!!

  • Zal die leraar een paar moeilijke jaren met jou hebben gehad want al die jaren waren volgens mij kakzooi voor jou.

 3. Hahahah en wat wil nu het leuke van dit hele verhaal dat ik er toen ook al bij betrokken was, en ook nog zoveel weet.
  Dat Oma zelf, kwam logeren met 24 plastic tassen , (je vroeg je werkelijk af of ze definitief bij je kwam wonen of toch van plan was te komen logeren . Van de fiets van Niels t/m de naaimachine, zomerkleding, winterkleding, bikini’s , potten , pannen deksels( dit had dan wel een andere reden , leg ik zo even uit) stoffen om kleren te maken , rollerscates (voor oma zelf) enz.enz.
  Oma zelf (marjo) kende geen grenzen , het moest kloppen , en stel dat je misgrijpt. Je huis verandere gelijk in een volkomen ontplofte situatie, waarin veul gelachen werd en veel gespeeld met Niels , Reinier en Barbara,
  Als het zooitje uiteindelijk na veel badgespetter, trapzitten, omdat reinier niet wilde eten (tegenwoordig volgens de nanny strafbankje) en Barbara met haar koppige buikje omhoog in de kinderstoel zat , omdat die het toen in die tijd ook nergens mee eens was , en niels in al zijn creativiteit de keukenkastje volledig had leeggehaald en pannen en potten en pollepels leuker vond dan speelgoed, vielen wij uiteindelijk voldaan terug op de bank, met vooral veel chips, snoep en chocola,. We hebben toen omdat we niet op stap konden met drie kinderen in huis een band geformeerd (een drumband zo geheten) Met de overgebleven pannen en potten en deksels, liepen wij van de ene hoek van de kamer om de eettafel , salontafel te drummen in formatie. Je moet maar zo denken een kinderhand is gauw gevuld. wordt vervolgd…………………………………………………..