5 februari 2023

Godverdomme III

Potvolkoffie!

Godverdomme heeft plaats gemaakt voor Ka Uu Té ofwel met Niels to speak: Kunt U Tennissen.

Donderdag mocht ik weer genieten van de vrolijke aanwezigheid van mijn kleinkindjes. Wat er van Lotus gaat worden laat zich nog een beetje raden. Maar… we hebben al wel een donkerblauw vermoeden. Pfff……maak je borst maar nat! Zet haar op de grond en voor je het weet worstelt ze zich 3 rondjes door de kamer door de keuken door de gang en vice versa. Trekt zich overal aan op, zit overal aan, steekt alles in haar mondje, wil alles wat Storm heeft. Kortom een heel gezond klein meiske. Ze is gek op Bries en dat is geheel wederzijds. Bries drentelt en snuffelt altijd om haar heen. Laat Lotus alles toe wat rijkelijk wordt  beloond met koekjes die per toeval op de grond vallen.

Tijdens het powernapje van Lotus kan ik even mijn onverdeelde aandacht schenken aan Storm. Luid schaterend laat hij zich in de schommel duwen tot grote hoogten. “Omajojo zeg dan ksjttt  kssssjjjjttt weg jij,  hup op het dak”. Dan mag ik 10 kleine visjes zingen wat er uiteindelijk wel blub blub 85  naar de haaien zijn geworden. En wanneer stoute Hippe Oma  Hai Poepie Langkous zingt is hij helemaal niet meer te houden, en ligt dubbel in zijn schommel. We lachen en gieren wat af samen, heerlijk!

Minder lachen dat godverdomme heeft plaats gemaakt voor Ka Uu Té. Maar ach zou hij nou echt het verschil weten tussen de Put van vrouw Holle en de …

Stiekem moest ik wel heel erg lachen toen hij mijn Ipad weer te pakken had. Feilloos gaan die kleine vingertjes langs alle apps naar…vandaag Talking Ben. Een app van een hond die je allerlei kunstjes kan laten doen. Storm had gekozen voor de optie ‘napraten’. Hoor ik hem heel zachtjes zeggen “heej kut”. Ben, die stoute hond, zei hem  dit hem natuurlijk meteen na.

Waarop Storm heel hard: “dat mag je niet zeggen, dat is schelden”

 

About Marjo

Marjo, bouwjaar ’56. (Prima jaar, vindt Kees. Kees is mijn man en maatje. Minnaar ook, maar daar hebben we het nog wel ’s over). Dochter, echtgenote, moeder, oma. Baasje van Bries (en soms van Kees, maar daar hebben we het nog wel ’s over … misschien). Schoonheidsspecialiste met eigen salon: Milo beauty & care. Regelnicht van tennisarm.nl. Vriendin, keukenprinses, fitnesser, stapper, flirter, dancer, blogger … “Mijn god Marjo, word je daar niet moe van?!” Jawel, bekaf zo nu en dan. Maar hé, je wint geen wedstrijd zonder te zweten. Moet ik als ‘vitale vijftiger’ (bwah) met een potje supradyn over de Veluwe gaan kuieren? Ja duhhu … Doe mij maar een borrel serotonine/adrenaline en ik haal eruit wat erin zit. Laten we het daar ’s over hebben! Over genieten, uitgaan, mode, seks, spanning, health & beauty, kinderen, kleinkinderen, lieve zaken, stoute zaken … Over het fantastische leven!

Comments

  1. Hij moet zondag nog drie worden en nu al druk bezig met theologie en biologie….Ik zeg sterk opvoed werk!!!

  2. Ohhhhhhhhh,wat zijn ze toch om op te vreten hè Marjo! Zelfs als Storm aan het schelden is en Lotus onvermoeibaar ons aan het afmatten is hahaha. HEERLIJK!

    • Ja Gittha helemaal waar, ben wel total loss wanneer ze geweest zijn maar altijd zwaar genoten van m’n omdadag!