5 februari 2023

In Choc

Na 20 jaar geen koffie met een  chocolaatje ben ik om!

Gooi het maar op  m’n hormoonhuishouding ,  nee ik ben niet zwanger, maar ik heb de laatste tijd ineens zóóó’n zin in een Nespresso momentje met een stukje chocola.

Gisteren was daar zo’n moment, lekker met de kranten.  Valt mijn oog op een artikel in de Telegraaf ‘Slank met chocolade’  Whoehoeraaaaa!

Een paar Amerikaanse onderzoekers hebben bij een paar duizend mensen het chocolade gebruik bekeken en onderzocht en wat daar de gevolgen van waren. Wat blijkt: de mensen die  een paar keer per week een stukje chocolade aten waren gemiddeld slanker dan de  chocolade eters die zo eens af en toe een stukje namen. Er zullen wel weer veel voors en tegens zijn maar daar heb ik vandaag dan eens géén zin in!

De echte chocoholics onder ons adviseer ik snel een kijkje nemen op de site van Chocstar.

Hun motto:  ‘liefde voor chocola leidt tot drastische maatregelen’

Een hartstikke leuke creatieve site met een super concept. Je kan hier je geheel eigen, Fair Trade chocolade  zelf creëen.

 

Het ultieme Nespresso-moment!

Het boek Chocolat van Joanne Harris en de verfilming met Juliette Binoche.

 

 

 

About Marjo

Marjo, bouwjaar ’56. (Prima jaar, vindt Kees. Kees is mijn man en maatje. Minnaar ook, maar daar hebben we het nog wel ’s over). Dochter, echtgenote, moeder, oma. Baasje van Bries (en soms van Kees, maar daar hebben we het nog wel ’s over … misschien). Schoonheidsspecialiste met eigen salon: Milo beauty & care. Regelnicht van tennisarm.nl. Vriendin, keukenprinses, fitnesser, stapper, flirter, dancer, blogger … “Mijn god Marjo, word je daar niet moe van?!” Jawel, bekaf zo nu en dan. Maar hé, je wint geen wedstrijd zonder te zweten. Moet ik als ‘vitale vijftiger’ (bwah) met een potje supradyn over de Veluwe gaan kuieren? Ja duhhu … Doe mij maar een borrel serotonine/adrenaline en ik haal eruit wat erin zit. Laten we het daar ’s over hebben! Over genieten, uitgaan, mode, seks, spanning, health & beauty, kinderen, kleinkinderen, lieve zaken, stoute zaken … Over het fantastische leven!

Comments

  1. Hahahahah die chocolade freek ben ik al jaren dat zie je ook wel aan mijn superslanke gave postuur. Fijn dat jij er nu ook achtergekomen bent schat.
    Ook leuk dat je me belde van de week en toen ik je binnen een seconde terug trachtte te bellen kreeg ik een keer of drie de voicemail . Je zult wel aan de chocolaatjes gezeten hebben .
    Bij de jumbo zijn ze nu te krijgen met advocaatvulling, aarbeiensmaak en en een mix. Omdat ik niet kiezen kon heb ik alle drie de zakken genomen .