5 februari 2023

zomerbanden!

Van shoppen houd ik niet maar van kopen dan weer wel!

Als ik uit ga zie ik er graag mooi en verzorgd uit. Haren fris gewassen en kek gestyled, nageltjes al dan niet in de lak maar strak, hip make-upje, trendy outfit en high heels of course. Kortom lipjes getuit,  borstjes vooruit en go… party party party!

Tot vreugde van Kees ga ik door het leven als een echte vrouw.

Toch zijn er momenten dat ík de man in huis ben. Momenten dat Kees er geen enkele moeite mee heeft dat ik zijn rol tijdelijk overneem, graag zelfs.

De gereedschapskist in huis is van mij!

Goed gevuld, van de fijnste schroevendraaier, dopsleutels, steeksleutels, combinatie- en andere tangen, diverse zagen, hamers tot en met de boormachine die ik van mijn vader kreeg voor mijn verjaardag.

Ja ik timmer en zaag er op los dat het een lieve lust is. Ik schilder, sluit lampen aan, de televisie, de stereo, leg Kees iedere week opnieuw de PC uit. Ik verwissel de stoppen heb ooit een nieuwe pomp in mijn wasmachine gezet, ik doe de tuin. En als ik er zelf echt niet meer uitkom dan húúr ik gewoon een man, heeft Kees ook geen moeite mee.

Het taakje volle vuilnisbak legen heb ik ooit teruggenomen, dat blijkt  iets wat sommige mannen toch echt niet zien. Ik propte en duwde, legde de deksel er naast op de grond om duidelijk te maken dat hij echt vol zat. Dàt viel wel op, dus de deksel zat weer keurig op de vuilnisbak. Lees: volle vuilnisbak, dàt viel dan weer niet op.

 

En dan is daar nog de auto……

Zoals mijn FB vriendjes kunnen zien begint mijn weekend vaak op vrijdagmiddag in de wasstraat. Als wij op vakantie gaan check ik de bandenspanning, remvloeistof, ruitenwisservloeistof, peil ik de olie, zorg voor de sneeuwkettingen het fietsenrek en de heb de route in de pocket en ben über verzekerd.

 

Vergeet de winterbanden niet!

En dáár… transformeerde ik van de man in huis tot een hysterische klipgeit.

Vorige winter liet ik winterbanden onder onze nieuwe auto zetten die medio maart weer verwisseld werden bij garage Gemo in Veldhoven. Op weg naar huis bedacht ik me, wat een fijne garage toch, nog nooit zo’n keurige opgeruimde, georganiseerde, correcte garage meegemaakt. In december nog een flesje cognac mee gekregen voor Kees, vond hij niet erg.

Tot zover niets aan de hand totdat ik uitstapte en naar mijn wielen keek….HELLLL de verkeerde velgen.

Onthutst, nou eigenlijk meer in blinde paniek, kon ik me nog net beheersen om niet als een gillende keukenmeid de garage te bellen. Met een trillende stem wist ik redelijk beheerst uit te brengen ”jullie hebben de verkeerde banden onder mijn auto gezet, dat zijn mijn velgen niet”. “Huhhh Huhuhu hahaha ach vrouwke da zijn ech jouw banden en velgen” En daar kon ik het mee doen.

Toen waren de rapen pas echt gaar. Foto van de nieuwe velgen gemaakt, de kinderen gebeld, foto’s doorgestuurd, Kees opgewacht van zijn werk. Niemand die kon bevestigen of dat nu wèl of niet mijn velgen waren, en ook niemand die er mee zat. In het serviceboekje het nummer van de dealer gezocht, gebeld, ook hier werd ik niks wijzer. Intussen flipte ik steeds verder ‘dit zijn NIET mijn velgen aaaahhhhh’.

Kees kon mij alleen nog maar rustig krijgen door mij nieuwe velgen te beloven voor mijn verjaardag, had hij helemaal geen moeite mee.

Ik ging zelfs zover om te bellen naar de vorige eigenaar van de auto die hun hele fotobestand èn dat van hun kinderen hebben doorzocht naar een foto waar de juiste velgen op stonden. En wat denk je…..’ t waren gewoon de goede velgen!

Vandaag worden mijn winterbanden weer gewisseld voor zomerbanden.

Mijn garagist, mijn hysterie van vorig jaar nog niet vergeten, belde Kees dat hij een paar wel héééle mooie velgen had met nieuwe banden, ‘misschien iets voor je vrouw?’ En wat denk je…….ik ben vandaag een beetje jarig!

 

 

 

 

 

 

About Marjo

Marjo, bouwjaar ’56. (Prima jaar, vindt Kees. Kees is mijn man en maatje. Minnaar ook, maar daar hebben we het nog wel ’s over). Dochter, echtgenote, moeder, oma. Baasje van Bries (en soms van Kees, maar daar hebben we het nog wel ’s over … misschien). Schoonheidsspecialiste met eigen salon: Milo beauty & care. Regelnicht van tennisarm.nl. Vriendin, keukenprinses, fitnesser, stapper, flirter, dancer, blogger … “Mijn god Marjo, word je daar niet moe van?!” Jawel, bekaf zo nu en dan. Maar hé, je wint geen wedstrijd zonder te zweten. Moet ik als ‘vitale vijftiger’ (bwah) met een potje supradyn over de Veluwe gaan kuieren? Ja duhhu … Doe mij maar een borrel serotonine/adrenaline en ik haal eruit wat erin zit. Laten we het daar ’s over hebben! Over genieten, uitgaan, mode, seks, spanning, health & beauty, kinderen, kleinkinderen, lieve zaken, stoute zaken … Over het fantastische leven!

Comments

 1. Het feit dat je uit je dak kan gaan is al heerlijk, dat het in dit geval om een paat domme banden ging doet er even niet toe.

 2. Hahaha,ik let daar nou echt nooit op! Als het maar goed rijdt.

  • Verschrikkelijk hè, ik stond van mezelf verbaasd dat ik om zoiets onbenulligs zó uit m’n dak kan gaan. Leermomentje!

 3. Guus begin toch in te zien dat Bries gelijk heeft.

 4. Toch vond ik die bovenste moooier , wellicht even overleggen met de garagehouder.

  • tsja Olga de kinderen hebben er toch meer verstand van dan wij en….ik ben de baas. Die nieuwe zijn echt wel véél stoerder hoor!
   X

 5. Hmmn, hoog tijd om mijn poot eens omhoog te houden tegen die banden…

  • Nou Guus ga je gang die nieuwe bandjes kunnen wel tegen een stootje hoor, en Bries doet graag mee, nou ernaast dan want die kan haar poot niet zo hoog optillen.
   knuffel